Енергоефективний будинок у Святошинському районі зекономив за опалювальний сезон 600 тис. грн

+1
14:12
Енергоефективний будинок у Святошинському районі зекономив за опалювальний сезон 600 тис. грн

Мешканці ОСББ на вул. Котельникова за результатами опалювального сезону зекономили понад 600 тисяч гривень на опаленні завдяки енергоефективним заходам. А загалом у будинку заощадили більше 2 млн грн порівняно з періодом до проведення робіт, що виконували в межах міської програми співфінансування «70/30%». Огляд там сьогодні, 4 квітня, провів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв спільно з головою ОСББ Миколою Костюком.

ОСББ уже чотири рази брало участь у міській енергоефективній програмі співфінансування «70/30%». Завдяки цьому вдалося замінити вікна і двері в місцях загального користування, повністю утеплити фасад і покрівлю, модернізувати внутрішні теплові мережі, встановити вузли обліку теплової енергії. Загалом на ці потреби місто спрямувало 6,5 млн грн, а ОСББ внесло ще 3,5 млн власних коштів. Також за іншою міською програмою співфінансування тут замінили ліфт. Місто надало 95% коштів, мешканці – ще 5%.

«Будинку більше 30 років. Його технічний стан, обсяги проведених ремонтних робіт і процес управління свідчать про ефективний господарський підхід. Завдяки зусиллям керівництва ОСББ для проведення робіт у будинку використані всі доступні міські та державні інструменти й програми – фінансові частки, кредитні кошти тощо. У результаті будинок за функціоналом та комфортом – наче новобудова, і вартість квартир тут значно зросла», – сказав Петро Пантелеєв.

За словами голови ОСББ Миколи Костюка, вартість опалення в лютому для квартири площею 50 кв. м склала 192 грн. Квартири оснащені індивідуальними лічильниками тепла, здійснюється відповідний розподіл спожитого.

Як зазначив Петро Пантелеєв, у 2023 році в Києві реалізовано 135 енергоефективних проєктів. Загалом же в межах двох програм співфінансування виконано більше тисячі проєктів. Місто інвестувало в енергоефективні роботи, які обирали самі ж мешканці, понад 1,2 млрд грн.

kyivcity.gov.ua

Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Інші новини

У Києві від сьогодні, 10 лютого, та по 10 березня буде перекрито рух транспорту ділянкою розв’язки біля Дегтярівського мосту.
Администратор 2 місяця назад 0
Столична влада закликає киян утриматися від купання у водоймах та участі у масових заходах на Водохреще, 6 січня.
Администратор 3 місяця назад 0
Кількість постраждалих внаслідок масованої ракетної атаки росіян на Київ 2 січня зросла до 50 людей.
Администратор 3 місяця назад 0
У деяких маршрутках Києва та області з'явилася можливість безготівкової оплати проїзду.
Администратор 4 місяця назад 0
У Києві існує можливість часткового закриття червоної гілки метро.
Администратор 4 місяця назад 0